Du er her. #1 - Foreningswebsite > Nyheder

Nyheder

02-04-2019: Årets første møde i Vildtforvaltningsrådet


For første gang i 2019 var Vildtforvaltningsrådet torsdag den 28. marts samlet til et helt klassisk rådsmøde. Rådet afholder årligt fire møder og som sædvanlig med en dagsorden med hotte emner som jagttider, dåvildtforvaltning, jagttegnsmidler til naturforbedringer, ulveforvaltningsplan, hybridulve, jagtprøve, odderprojekt, mv.

02-04-2019: Ændring af kursusdato og -sted for seminar


Kursusdato og -sted for det første af i alt tre planlagte seminarer ”Udnyt hundens unikke lugtesans” med jæger og narkohundefører Kim Wiboe er ændret fra lørdag den 13. april til lørdag den 4. maj!

01-04-2019: Succesrigt natur-projekt for skolebørn udvider målgruppen


Efterspørgsel efter frivillige naturformidlere fra både børnehaver og spejdere sætter skub i ny fase af succesrigt natur-projekt. Skal danske børn have lyst til at passe på naturen, skal de nemlig ud og have fat i den med begge hænder. Det er konceptet bag projektet Bliv NaturligVis, som drives af Danmarks Sportsfiskerforbund og Danmarks Jægerforbund, og som støttes af Nordea-fonden.

01-04-2019: En dag med en Bliv NaturligVis-formidler


Via et unikt samarbejde er projekt Bliv NaturligVis – som formidler jagt og lystfiskeri til børn og unge – med til at skabe naturoplevelser og hyggeligt samvær på tværs af generationer.

01-04-2019: Mårhunden – en slem bandit


Mårhunden har nu spredt sig til Fyn, men det er ikke kun i Danmark, den er et samtaleemne. I Finland er den nu så talrig, at det er den art, der nedlægges flest af. Med så stor en bestand kan det ikke undgås, at den har en negativ indflydelse. Faktisk viser det sig, at den er et større problem mod de jordrugende fugle end først antaget.

01-04-2019: Testvåben: Steel Action!


Det er ikke det mest mundrette navn til en riffel, men ikke desto mindre meget rammende. Det eneste, der ikke er af stål i denne riffel, er aftrækkerbøjlen, som er af aluminium, og patronpladen i magasinet, som er af polymer.

30-03-2019: Nyt ulvepar konstateret i Vestjylland


Et dansk-tysk ulvepar har etableret sig i omkrådet omkring Ulfborg i Vestjylland. Det skriver Miljøstyrelsen på deres hjemmeside. Det drejer sig om en danskfødt tæve og hendes tyske mage. Ulven på billedet har ikke relation til den aktuelle historie.

30-03-2019: Mere effektiv vildsvinejagt i Sverige


Den svenske regering har besluttet at tillade visse jagtmidler for at gøre jagt på vildsvin lettere og mere effektivt. Det svenske jægerforbund hilser de nye tiltage velkommen.